Ligt jouw energieverbruik hoger dan gemiddeld?

Artikel gepubliceerd op 14 augustus 2019 Jiska Verhulst

Kom het in vier stappen te weten met ’Zet je woning op de kaart. Deze tool geeft je snel meer inzicht in je energieverbruik en je besparingspotentieel. Zo helpt ‘Zet je woning op de kaart’ Vlaanderen mee BENOveren. 

 

Fluvius lanceerde samen met VITO/EnergyVille 'zet je woning op de kaart'. Met deze online tool kom je in vier stappen te weten of je energieverbruik hoger ligt dan het gemiddelde en hoeveel je zou kunnen besparen. Bovendien krijgen geïnteresseerden in de nabije toekomst de begeleiding van een BENOvatiecoach en de mogelijkheid om in te stappen in een collectief BENOvatietraject met buurtbewoners.

Eenvoudige webtool 

De tool werkt heel eenvoudig. In eerste instantie wordt gevraagd over welk type woning het gaat: open, halfopen of gesloten bebouwing, dakappartement of appartement op een andere verdieping. Vervolgens wordt gepeild naar de huidige situatie: zijn het dak of de buitengevel geïsoleerd? Welk type verwarming is er aanwezig? In de laatste stap geef je je huidige energieverbruik in.

Benoveren

‘Zet je woning op de kaart’ wil Vlaanderen mee helpen BENOveren. Door een gerichte aanpak kunnen specifieke renovaties mee ondersteund worden. Het doel? Beter en grondiger renoveren, met een traject naar BEN (Bijna-Energie-Neutraal) in het achterhoofd, voor een verhoogd comfort gebaseerd op deskundig advies. De Vlaamse netwerkbeheerders roepen de Vlaamse huishoudens op om hun woning letterlijk op een (digitale) kaart te plaatsen. Zo draagt de tool ook bij aan het digitaal databeheer voor het woning- en energiebeleid. Met de verzamelde data kan de Vlaamse overheid het energiebeleid mee helpen voeden en de ondersteuning verbeteren.

 Wil je snel weten of je energieverbruik hoger ligt dan het gemiddelde?
Surf snel naar ‘Zet je woning op de kaart’ en ontdek meteen of je kunt besparen.

Jiska Verhulst Jiska Verhulst
Over de auteur

Project manager EnergyVille/VITO KULeuven, Master's degree Bioscience Engineering: Environmental Technology University of Antwerp, Bachelor's degree Bioscience Engineering

LinkedIn